Петък, 30 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Елена Мачковска е новият председател на Отечествения съюз във Велико Търново

  04.02.2021 10:58
 Елена Мачковска е новият председател на Отечествения съюз във Велико Търново

Дългогодишният деятел на Отечествения съюз - Елена Мачковска, е новият председател на общинската организация в старата столица. Тя беше избрана единодушно от делегатите на провелата се отчетно-изборна конференция. Форумът се проведе присъствено и онлайн заради санитарните ограничения.

Конференцията избра и Изпълнително бюро в състав от 9 души. Заместници на Мачковска в мандата ще бъдат Тошко Тодоров и Иван Иванов, отговарящ за района на Килифарево и Дебелец. В състава са още Светомира Балевска, която ще е секретар-касиер, областният координатор Станка Палазова и Марио Иванов, който ще отговаря за младите хора. Проф. Христо Глушков ще определя научната дейност, Радка Маркова ще бъде връзката с пенсионерите, а Стефан Цонев ще отговаря за Ново село.
За председател на контролния съвет беше избрана Кръстинка Бакалова, а за членове - Валентина Иванова и Нели Савова.
„И докато все още има ентусиасти, нека продължим да работим заедно! Времето ще покаже дали сме прави! Благодаря и за доверието да продължа да работя в обществена полза като поредния председател на търновската организация!“, каза Елена Мачковска, след като беше избрана.
Общинският съвет на Отечествения съюз в старата столица ще бъде от 32 души. Конференцията прие общинския отчет за дейността, както и докладите на областния координатор Станка Палазова и Контролната комисия.
Обсъден беше и въпросът за подготовката и участието на организацията в предстоящите парламентарни и президентски избори. Общинската конференция подкрепи кандидатурата на Явор Божанков от Горна Оряховица за гражданската квота и издигнатите от БСП в старата столица Весела Лечева, Михаил Михалев, Мариана Бояджиева и Валентин Ламбев. Подкрепа за втори мандат получи и президентът Румен Радев.
По време на конференцията беше почетена паметта на починалите дългогодишни деятели на организацията Иван Коев, Йорданка Деевска и Маргарита Деведжиева.


Ключови думи
Отечествен съюз Еелна Мачковска Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати