Неделя, 02 Яну 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Цветелина Цонева спечели сребро от Държавното по борба за момичета

  30.01.2021 15:39
Цветелина Цонева спечели сребро от Държавното по борба за момичета

Цветелина Цонева спечели седмия медал за СКБ „Локомотив” от началото на годината, този път от сребро. Републиканската шампионка от миналата година  остана втора в кат. 54 кг при момичетата. Цветелина загуби с 4:6 битката за златото от Ягмур Шен от Разград. Новата шампионка е правнучка на легендарния Лютфи Ахмедов, а медалите в категорията връчи неговият син Шукри Лютфиев.

Държавното първенство по борба за момичета и кадетки е второто голямо състезание, на което е домакин Европейският град на спорта за 2021 г. Горна Оряховица в първия месец на годината. Над 90 състезателки от 25 клуба излязоха на тепиха в спортна зала „Никола Петров”.

При момичетата за най-технична състезателка бе обявена Теодора Арнаудова от СКБ „Странджа” (Средец), а за най-резултатна – Цветелина Дренчева от СКБ „Дан Колов” (Елена).

При кадетките купата за най-технична взе Гергана Стоянова от „Левски”, а за най-резултатна Никол Крумова от СКБ „Ботев 93” (Враца).

Купите бяха връчени от генералния секретар на Федерацията по борба олимпийският шампион Валентин Райчев и от президента на СКБ „Локомотив” Цветан Зеленков.

Преди началото на схватките за медалите домакините организира демонстративни преборвания между момичета от подготвителната група. Те също заслужиха своите медали и на почетната стълбичка се качиха Ивалина Иванова от Елхово, Деница Стоянова и Анелия Ангелова от „Локомотив” (Горна Оряховица).


Ключови думи
борба Локомотив Цветелина Цонева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати