Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Велико Търново Политика

Здравният министър Костадин Ангелов ще води листата на ГЕРБ във Велико Търново

  30.01.2021 12:04
Здравният министър Костадин Ангелов ще води листата на ГЕРБ във Велико Търново

Здравният министър проф. Костадин Ангелов се оказва най-желаният водач за парламентарните листи в ГЕРБ - искат го структурите и във Велико Търново, и във Варна, пише Епицентър.бг. В публикацията са събрани информации от различни източници за водачите в почти всички листи. Според тези очаквания ГЕРБ ще пусне в битка почти всички министри, като някои ще водят на повече от едно място. Активността на министъра във Великотърновски регион в последния месец е очевидна и той вече направи много за укрепване на две от големите болнични заведения в старата столица.

Според информацията на Епицентър.бг Борисов ще спази традицията и ще оглави партийната листа в 25-ти МИР – София, за да се изправи срещу Корнелия Нинова. Министър-председателят ще води и предизборната листа в Пловдив-област.

Социалният министър Деница Сачева ще е начело в Добрич, а вицепремиерът Томислав Дончев – в Габрово и в един от софийските избирателни райони. Проф. Костадин Ангелов е почти сигурен за Велико Търново, а вероятно и за Варна.

Председателят на парламента Цвета Караянчева традиционно ще е сред първите в Кърджали, но според Банкеръ за Кърджали може да замине Николина Ангелкова, а председателката на Парламента да поеме Пловдив област. Там ще бъде и Вежди Рашидов, който винаги е избиран от този регион.

Очаква се в Пазарджик листата на ГЕРБ да се оглави от Екатерина Захариева, която е родена там. Естествено земеделската министърка Десислава Танева ще е първа в списъка в Сливен, а бившата екоминистърка и настояща депутатка Ивелина Василева ще поеме Бургас.

Красен Кралев е единият от спряганите за Варна, но възможно е проф. Ангелов да води и листата във Варна, освен тази във Велико Търново.

В Ловеч първи ще е Николай Нанков, в Стара Загора - Красимир Вълчев. За Кюстендил се спряга пиарката Севдалина Арнаудова. Даниела Дариткова, Красимир Ципов, Тома Биков, Александър Ненков вероятно също ще получат водещи места в листите.


Ключови думи
проф. Костадин Ангелов ГЕРБ листи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати