Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество Свищов

В СУ „Димитър Благоев“ оборудваха площадка за обучение по безопасност на движението по пътищата

  28.01.2021 14:06
В СУ „Димитър Благоев“ оборудваха площадка за обучение по безопасност на движението по пътищата

Започна изпълнението на дейностите по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата“ в СУ "Димитър Благоев" в Свищов.
За реализиране на ефективен образователен процес в условията на целодневно обучение, значителен принос има възможността то да се осъществява в съвременна образователна среда. За целта в СУ „Димитър Благоев“ се създават условия за атрактивно обзаведени помещения за дейности по интереси и за съвременни материали, книги и игри, стимулиращи личностното развитие на учениците.

От училището са сигурили вътрешна и външна площадки с подвижна зона за обучение по безопастност на дижението по пътищата. Оборудването, с което са обзавели площадките, включва модел на подвижен светофар, стоп палка; сигнално-предпазни жилетки ; комплект от 10 бр. пътни знаци; симулационни очила; табла за обучение по безопасност на движението по пътищата; 10 бр. конуса; 1 бр. детски велосипед; 1 бр. детска каска за велосипедист; 1 бр. програмируем учебен робот.

Учениците от II "а", "б", "в" и III "в" клас си припомниха основните правила за безопасно движение по пътищата и започнаха работа по програмирането на робота.
Предстоят дейности и на външната разчертана площадка с велосипедист, регулировчик и други.


Ключови думи
СУ Димитър Благоев Свищов безопасност на движението по пътищата
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати