Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Два бронзови медала спечелиха борците на „Локомотив” от Държавното за юноши

  26.01.2021 14:28
Два бронзови медала спечелиха борците на „Локомотив” от Държавното за юноши

Клубът по борба „Локомотив” добави нови медали от поредното първенство в календара на Българската федерация. Борбата продължава да е най-успешният спорт в Горна Оряховица от началото на годината с вече шест медала.

Държавното лично първенство по свободна борба за юноши и девойки се проведе в Сливен от 21 до 24 януари. При юношите участваха 142 състезатели от 35 клуба, а при девойките – 43 състезателки от 22 клуба. „Локомотив” се представи с 4 юноши и една девойка. Медалите спечелиха Йордан Попов в кат. 53 кг и Петър Петков в кат. 74 кг.

Йордан поведе убедително в първата си среща с Хюсеин Ибрахим, но прибързана и необмислена атака позволи на съперника му да контраатакува и да го тушира. Победителят обаче изведе горнооряховския състезател до битката за медалите и в решителната схватка за третото място Йордан Попов се наложи с 13:2 над Апостол Денишев от Петрич.

Петър Петков стартира с технически туш над Батухан Каратлъ от Търговище. Последва обаче загуба по точки от бъдещия шампион Христо Ташев от „Черноморец” (Бургас). В първия репешаж Петков победи с технически туш Давид Колев от Стара Загора, а в спора за бронзовия медал се наложи отново с технически туш над Алпай Ферад от Караманци.

В същата категория 9-то място зае Велин Недялков, който получи травма непосредствено преди състезанието и не можа да разгърне възможностите си.

В кат. 65 кг Юсуф Исуфов започна с победа над Сергей Бонев от ЦСКА, но загуби втората си среща от Ерол Галип от „Черноморец” (Бс) и това му отряза пътя към медалите.

При девойките Аделина Момъкова в кат. 50 кг също започна с победа над Мирослава Атанасова от Плевен с 12:4. Последва загуба от бъдещата шампионка Айлен Ахмедова от Търговище, а в спора за 3-5 място Аделина не успя да победи Дияна Павлова от Нова Загора и остана пета.

Шампионатът на юношите е доста силен. Участват само добри и подготвени състезатели. Нашите юноши и девойки могат много повече от това, което показаха. Всички имат възможности да стигнат поне до финалите в своите категории. Надявам се, че ще направят добър анализ на грешките, които допуснаха и ще работят още по-упорито, за да ги отстраним. С повече тренировки и повече упоритост, нещата ще се получат, коментира треньорът на „локомотивци” Николай Ганев.

Още един представител на горнооряховската школа, който вече се бори за „Левски”, се нареди сред медалистите. В кат. 61 кг Исмаил Помаков стигна до финала, но отстъпи златото на Орхан Расим от Стремци.


Ключови думи
борба Локомотив юноши Николай Ганев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати