Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество Павликени

В Павликени започна кампанията за плащане на местни данъци за 2021 г.

  25.01.2021 11:11
В Павликени започна кампанията за плащане на местни данъци за 2021 г.

В Павликени започна кампанията за плащане на местни данъци за 2021 г. Кметът на общината инж. Емануил Манолов посрещна първите данъкоплатци, дошли пред гишетата на данъчната служба в началото на работния ден. Пожела на всички здрава, успешна и щастлива нова година и подчерта, че от добрата събираемост на местните данъци и такси зависи реализирането на желаните промени в града и общината. Подаръци - рекламни материали, по традиция бяха връчени лично от кмета на общината инж. Емануил Манолов, заместник-кмета инж. Анастасия Вачева, директора на дирекция “Бюджет, местни приходи и общинска собственост” Гинка Николова и началника на отдел “Бюджет и местни приходи” Тодор Боев.
Първият, внесъл данъци за тази година, беше Цветан Влахов на 67 г.


„Запазваме непроменени тази година данъците и таксите, а очакваният приход е в размер, близък до миналогодишния“, обясни Гинка Николова. За 2020 година са събрани около 3,1 млн.лв. от местни данъци и такса „Битови отпадъци“.
Плащането с отстъпка 5% продължава до 30 април. До края на месеца над 28 хил. данъчно задължени лица ще получат на адреса си за кореспонденция съобщения за дължимите от тях суми. Начините за плащане и банковите сметки също ще бъдат посочени в съобщенията. Плащането на  данъка върху недвижимите имоти, таксата битови отпадъци и данъка върху моторните превозни средства може да се извърши на две равни вноски – до 30 юни и до 31 октомври.
За 2021 г. заплащането на данъци и такси може да се извършва на каса в отдел „Бюджет и местни приходи“, ул. „Съединение” №4, в касите в кметствата, в брой и чрез ПОС терминал, във всички банкови клонове чрез банков превод по сметка на Общината, в офис на „Изи пей“ АД, чрез iCard или чрез пощенски запис. Гражданите могат да наредят плащането и по електронен път, ако разполагат с електронно банкиране към банковите си сметки.
Проверка на задълженията може да се направи на интернет страницата на Община Павликени, секция „Местни данъци и такси“. За целта е нужно лицето да въведе ПИН код. Услугата за издаването му е безплатна и се предоставя от общинската данъчна служба.


Ключови думи
местни данъци Павликени инж. Емануил Манолов 2021 г.
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати