Петък, 14 Oct 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Две домакински победи записаха баскетболистите на „Локомотив” в „А” и „Б” група

  25.01.2021 09:57
Две домакински победи записаха баскетболистите на „Локомотив” в „А” и „Б” група

Две победи записаха баскетболистите на „Локомотив” в поредните кръгове на „А” и „Б” баскетболните групи, които се изиграха в спортна зала „Никола Петров”.

Трета поредна победа в ББЛ А група - Център постигнаха състезателите на „Локо”. Те се наложиха със 60:53 над отбора на „Чардафон” (Габрово) и затвърдиха възходящата линия в своето представяне. Първата част на срещата протече оспорвано и завърши 16:14 за домакините. Играчите на „Локо” спечелиха и втората четвъртина с 19:15 и се оттеглиха на почивката с аванс от шест точки - 35:29. В третата част от мача отборът на „Чардафон” успя да намали изоставането си и я спечели със 17:14. Гостите обаче нямаха сили за нещо повече и отстъпиха в последната четвъртина от срещата с 11:7. Така отборът на „Локомотив” постигна третата си победа в последните си три мача от първенството на ББЛ А група - Център.

Най-резултатен за отбора на домакините отново беше Радостин Папазов, записал 25 точки в актива си, към които добави 4 борби и 3 асистенции. Отново за пример на съотборници и съперници беше Пеньо Нацкин, който за пълни 40 минути под кошовете реализира 15 точки, спечели 13 борби и добави 3 асистенции, с което стана най-полезен играч в срещата. Много стабилно в мача се включи и юношата на Локомотив Георги Арихтев, който записа 10 точки и 11 борби.

Състав на „Локомотив”: Пеньо Нацкин, Фурууа Брендакс, Тони Прокопиев, Венцислав Ников, Радостин Папазов, Паскал Николов, Николай Василев, Кристиян Нацкин, Светослав Байчев, Георги Арихтев.

В по-ранен мач от програмата съставът на БК „Локомотив”, представящ клуба в ББЛ Б група - Център, срещна отбора на „Борисов Студиос” (Свищов). Без особено напрежение домакините спечелиха със 72:55, като записаха четвъртата си победа за сезона. Превъзходството на „Локо” пролича още в първата четвърт от срещата, спечелена с 20:10. Доброто представяне на железничарите продължи и през втората четвърт, която отново беше записана в техния актив - 21:11, като на почивката преднината на домакините беше 20 точки - 41:21. Третата четвърт завърши наравно - 18:18, а последната част от срещата беше спечелена от гостите със 16:13.

Най-резултатен за „Локо” беше Светослав Байчев, който записа 25 точки в актива си, към които добави и 7 борби, с което стана и най-полезен играч в мача. Безапелационни в подкошието бяха Паскал Николов и Цвятко Тръвнев, записали съответно 10 и 9 борби.

Състав на Локомотив: Мариян Ябанджиев, Паскал Николов, Цвятко Тръвнев, Светослав Байчев, Йордан Ангелов, Даниел Терзиев, Даниел Ников, Димитър Петков, Зоран Мамучевски.

Източник: https://www.facebook.com/bklokomotiv/


Ключови думи
баскетбол Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати