Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

След 20 години футболът се връща в Крушето

  21.01.2021 14:26
След 20 години футболът се връща в Крушето

Точно 20 години след разпадането на футболния отбор в Крушето бе учреден нов футболен клуб и спортът отново се връща в горнооряховското село. Инициативата тръгва от запалените по спорта жители на селото и е подкрепена от кметицата Ивелина Георгиева. Своята подкрепа заявиха и общинските съветници, като гости на учредяването бяха председателят на Постоянната комисия по младежта и спорта Георги Бижев и колегите му Петър Гайдаров, който е родом от Крушето, Огнян Стоянов и Михаил Ченков.

В годината,  в която Горна Оряховица влезе в семейството на европейските градове на спорта, съм радостен да видя, че спортният дух се възражда и в селищата на общината. Ние ще подкрепим всяко подобно начинание и се надявам, че примерът на Крушето ще бъде заразителен и спортът ще разширява територии в цялата община. Желая успех и много победи на терена за радост на феновете в Крушето, задочно пожела и председателят на ОбС Димитър Николов.

„Ботев 33” е най-новият член на скромното футболно семейство в Горнооряховска община. Всъщност освен в Крушето, в момента футболни отбори има още само в Поликраище, Първомайци и Драганово. Новият клуб възражда старото име на отбора, който е изиграл последните си срещи през 2001 г. След регистрацията си, „Ботев” ще може да се включи и в първенствата, организирани от Зоналния съвет на БФС от следващата спортна година 2021/2022. Дотогава клубът има доста работа, за да приведе в ред спортната база.

Стадионът на селото е в сравнително добро състояние. Ходихме на място и имахме възможност да се уверим, че малко му трябва, за да е съвсем приличен. Съблекалнята е зле, но кметицата пое ангажимент да помогне за ремонта. Най-важното е, че в селото има истински ентусиазъм. Има и доста хора, които са се ангажирали да помагат финансово и не на последно място има играчи, които искат да защитават честта на „Ботев 33”. Дано наистина примерът на Крушето е заразителен, коментира председателят на спортната комисия Георги Бижев.


Ключови думи
футбол Крушето Ботев 33
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати