Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Събраха 9 300 лв. за бездомните животни във Велико Търново

  18.01.2021 15:21
Събраха 9 300 лв. за бездомните животни във Велико Търново

9 306, 77 лв. бяха събрани по време на коледния базар във Велико Търново от групата „Приятели на животните ВТ“. Сумата е с 1 150 лв. повече от миналата година.
Това е благодарение на щедрите дарители, на 4 дни вповече, в които продължи базарът, а и на многото дарени ръчно изработени коледни декорации, които бяха много търсени, казват от „Приятели на животните ВТ“.  
От „Приятели на животните ВТ“ обясниха как ще бъдат изразходвани събраните средства.
6 300 лв. ще отидат за безплатни кастрации на бездомни женски котки. Става дума за 90 талона – с 20 повече от миналата година, като на човек ще се дават максимум по два талона. Общината също осигурява безплатни кастрации на котки. 062 619 502 и 062 619 522 са телефоните, на които можете да се записвате за безплатните общински кастрации, понеже нашите талони ще свършат за броени дни, казват от групата.
Талони за кастрация ще се дават от следващата седмица и ще трябва да се използват до 28.02.2021 г., напомнят от там.
2 000 лв ще отидат за общинския приют за кучета, като се надяваме тази година най-накрая да осъществим идеята за изграждане на заграждение за свободно пускане за разходка на кучетата. Вече имаме изготвен проект от строителен техник и събирахме средства вече три години, тъй като се оказа, че изцяло ние ще трябва да покрием разходите за това заграждение. Сега само епидемиологичната обстановка трябва да разреши и времето да позволява и ще действаме, ще имаме нужда от доста доброволчески труд, така че ще разчитаме на вас. Средствата, заделени за приюта, ще се използват за това заграждение и ако и каквото остане - за ваксини, лекарства и други нужни на приюта консумативи, уточняват от „Приятели на животните ВТ“.
300 лв. бяха дадени на приюта в Разград, които бяха предоставили за продажба на Коледния базар техните благотворителни календари и магнитчета. 700 лв. остават за сметки по клиниките за месец януари, тъй като годината започна „ударно“ за нас с животни за лечение, отчитат от групата.
Благодарим на доброволците, без които къщичката нямаше да бъде постоянно отворена. През миналата година акцията „Жълти стотинки за живот“ беше много успешна и малко по-малко благодарение на много дарители успяхме да съберем 1 130 лв. само от жълти стотинки, с които платихме лечението на няколко бездомни животни.
Тази акция продължаваме и през 2021 г. и се надяваме пак да дарявате. През месец февруари ще започне и продажбата на ръчно изработени от нас мартеници с цел събиране на средства за лечение на бездомни животни.
За миналата година сме помогнали на над 130 животни и сме кастрирали 110 женски и 10 мъжки бездомни котки. На Коледния базар бяха събрани и храна за котки и кучета, одеяла и други консумативи за животните. Благодарим ви, мили хора, които дарявахте за бездомничетата, допълват от „Приятели на животните ВТ“.

Сн. "Приятели на животните ВТ"


Ключови думи
Приятели на животните ВТ дарения
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати