Неделя, 18 Апр 2021
            
Горна Оряховица Спорт

Борците спечелиха първите медали за Горна Оряховица през 2021 г.

  17.01.2021 12:44
Борците спечелиха първите медали за Горна Оряховица през 2021 г.

Четири бронзови медала попълниха колекцията на клуба по борба „Локомотив” от Държавното първенство за момчета и това са първите отличия за горнооряховския спорт през новата година.

В продължение на четири дни спортна зала „Никола Петров” бе домакин на държавните първенства за момчета. В четвъртък и петък на тепиха излязоха класиците, а през уикенда бяха схватките в свободния стил, където се включиха и домакините от „Локомотив”.

207 спортисти от 45 клуба премериха сили в свободния стил. С най-много отличия са борците от Сандански, Стара Загора и Добрич. Горнооряховският „Локомотив” завоюва 4 бронзови медала.

В кат. 38 кг. Никола Сърнев победи в малкия финал Теодор Цонев от клуб „Станка Златева”. Мартин Милев спечели бронза след технически туш срещу Ердал Алиев от Търговище в кат. 48 кг. В кат. 52 кг. един от малките финали беше горнооряховски – един срещу друг на тепиха излязоха Николай Ангелов и Стефан Николов. Схватката и медала бяха спечелени от Ангелов, а в двата треньорски ъгъла седнаха най-малките състезатели на „Локомотив”. Последния медал за домакините донесе Дамян Радев в кат. 62 кг, победил в спора за 3-5-то място Лъчезар Лендов от клуб „Станка Златева”.

За най-техничен състезател на турнира бе обявен Йордан Кутрулев от Сандански. Купата му връчи генералният секретар на Федерацията по борба Валентин Райчев. Президентът на „Локомотив” Цветан Зеленков награди най-резултатния борец Ник Дойчинов от Велико Търново.

Отлична организация в това трудно време, благодаря на домакините, коментира след края на първенството олимпийският шампион Валентин Райчев. И нашият спорт, както всички други, среща много трудности в период на непрекъснати ограничения заради епидемията. Липсата на възможност за пълноценни тренировки се усеща, въпреки че клубовете се опитват да компенсират доколкото е възможно. Да организираш първенство в такова време е много трудно. В залата не се допуска публика, дори родителите не могат да наблюдават децата си. В същото време има и страх и някои семейства не пуснаха децата си на състезание. Но въпреки трудностите, борим се и очакваме всичко това да свърши и да се върнем към нормалния ритъм на тренировки и състезания, коментира още генералният секретар на Федерацията. Бих похвалил клубовете в Сандански, Стара Загора и Добрич. Те имат по трима финалисти, така че наистина се открояват. Добре се работи и в горнооряховския „Локомотив”. Домакините спечелиха четири медала и се надявам, че следващия път ще имат и златни отличия, каза Валентин Райчев.


Ключови думи
борба Локомотив Валентин Райчев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати