Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други

Лясковското читалище и Педагогическият факултет на ВТУ обявиха конкурс за мартеница

  13.01.2021 12:49
Лясковското читалище и Педагогическият факултет на ВТУ обявиха конкурс за мартеница

Конкурс за мартеница „Бяло и червено” обявиха лясковското читалище „Напредък-1870” и неговият клуб „Млад етнограф” и Педагогическият факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Според регламента, конкурсът е за иновативна и автентична мартеница, пано и обемна кукла.
Достоверността, автентичността, художествената стойност и оригиналност ще са критериите, според които ще бъдат оценявани участниците. Предвидени са награди за във всяка възрастова група – участници до 8-годишна възраст, от 8- до 12-годишна възраст, от 12- до 18-годишна възраст. Има категория и групова изработка.
Творбите трябва да бъдат изпратени до 19.02.2021 г. (важи пощенското клеймо) на адрес: 5140 град Лясковец, обл. Велико Търново; пл. „Възраждане” №2, Народно читалище „Напредък-1870”, като таксите по изпращане се поемат от участниците.
При нужда от допълнителна информация може да бъде потърсен ръководителят на клуб „Млад етнограф“ Николай Марков – 0878 203 575.
Част от изпратените творби ще бъдат запазени и съхранени за участие в ретроспективна изложба. Друга част ще бъдат предадени в социалните патронажи на Лясковец и Велико Търново за подарък на възрастни и самотни хора.


Ключови думи
НЧ Напредък 1870 Лясковец Педагогически факултет ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати