Събота, 01 Oct 2022
            
Други

Обстановката в областта е нормална

  12.01.2021 13:37
Обстановката в областта е нормална

Обстановката в област Велико Търново е нормална след обилните валежи от сняг, които на места продължават и в момента. Областният управител е в постоянна връзка с Областно пътно управление, КАТ и РС ПБЗН.
Всички институции, имащи отношение към зимното поддържане, са в много добра координация помежду си, кметовете на общини също подават необходимата информация във връзка със зимната обстановка.
Всички пътища са проходими при зимни условия. Почистващите фирми разполагат с необходимата техника и са в готовност да реагират при усложняване на пътната обстановка. 60 машини почистват републиканската пътна мрежа още от началото на снеговалежа.
Проходът на Републиката вече е отворен за движение на всички автомобили и в двете посоки. Водачите да бъдат внимателни и да следят метеорологичните и пътни условия, които в днешния ден са много динамични.
Нивото на река Янтра е 2.50 м. при критични 6 м. и се следи денонощно, няма опасност от преливане.
Областният управител призовава водачите на МПС, на които им предстои неотложно пътуване, да тръгват на път само с автомобили заредени с достатъчно гориво, оборудвани за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.


Ключови думи
зимна обстановка област Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати