Събота, 01 Oct 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Баскетболният „Локомотив” записа първа победа в новата „А” група

  11.01.2021 10:29
Баскетболният „Локомотив” записа първа победа в новата „А” група

В първия си мач за новата година баскетболният „Локомотив” записа и първата си победа в новата „А” група при мъжете. Горнооряховчани се наложиха над „Чардафон” в Габрово с 61:56. Те позволиха на домакините да спечелят само първата част на мача, след което методично наложиха контрол над играта и спечелиха останалите три части. През есента на миналата година „Локо” загуби минимално от „Чардафон” с 2 точки разлика.

Това е първата победа на мъжкия отбор на „Локомотив” в „А” група, която бе създадена да запълни празнината между професионалния баскетбол в Националната баскетболна лига и аматьорските първенства. „А” група е разделена на четири подгрупи – Запад, Изток, Център, Юг. В група Център „Локомотив” се конкурира с „Бавни и яростни” (Плевен), които са лидер във временното класиране, „Чавдар” (Троян) и „Чардафон” (Габрово).

Заедно с „А” беше подновено и първенството в „Б” група. Трите мача в група „Център” се изиграха също в зала „Орловец” в Габрово. В първия си мач за годината горнооряховският „Локомотив” победи „Дрезден ЗУУ” от Дряново. Във временното класиране „Локо” е на трето място с 9 точки, също толкова има и „Предаторс” от Плевен, а водач е „Чардафон Б”.

Следващият кръг на двете първенства е на 17 януари, като мачовете ще се играят в Плевен. „Локомотив Б” ще се срещне с „Чардафон Кидс”, а „Локомотив А” ще играе с втория във временното класиране „Чавдар”.


Ключови думи
баскетбол Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати