Събота, 08 Oct 2022
            
Крими

Задържаха трима, крали автомобилни гуми във Велико Търново и Горна Оряховица

  07.01.2021 11:25
Задържаха трима, крали автомобилни гуми във Велико Търново и Горна Оряховица

Престъпно трио, извършвало кражби на гуми от леки автомобили, бе задържано след двумесечна съвместна работа на служители от две областни дирекции на МВР.
Набезите на тримата започнали на територията на Велико Търново и Горна Оряховица в средата на ноември миналата година. В рамките на месец в Областната дирекция във Велико Търново са постъпили 4 сигнала за извършени кражби на гуми с джантите на три леки и един товарен автомобил и един сигнал за опит за кражба.
От проведени съвместни действия от служители на РУ – В. Търново, Г. Оряховица, Павликени и сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР – Русе е установено, че извъшители са двама мъже - на 19 и 59 години, от Павликени и 39-годишен от с. Сливо поле. Двамата по-възрастни са известни на полицията и осъждани.
При извършени претърсвания на адреси в Павликени и Русе са намерени и иззети множество вещи, имащи отношение към престъпната им дейност. След доклад на материалите по случая в прокуратурата, тримата са привлечени като обвиняеми.
Задържани са за 72 часа. Част от откраднатите вещи са установени и иззети. Работата по доказване на престъпната им дейност продължава.

 


Ключови думи
кражба гуми
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати