Петък, 30 Сеп 2022
            
Велико Търново Спорт

„Етър” започна подготовка със 17 футболисти

  06.01.2021 16:30
„Етър” започна подготовка със 17 футболисти

Със 17 футболисти и с надежди да се пребори за оцеляването си в елита стартира подготовката си „Етър”. Играчите излязоха за първа тренировка в 14:30 ч. на стадион „Ивайло”, сред тях бяха и двете нови попълнения Венелин Филипов и Симеон Мечев. С отбора бе и голмайсторът Преслав Боруков, който има договор с клуба и на този етап започна подготовка, а бъдещето му тепърва ще става ясно.
Подготовката в домашни условия ще бъде до 17 януари. По програма тимът заминава на предсезонен лагер в с. Ягода от 18 януари, като ще остане там до края на месеца. Шест контроли ще изиграе “Етър” по време на подготовката. Първата контрола на „виолетовите” ще бъде на 15 януари срещу „Спартак” (Плевен). След това предстои проверка срещу „Берое” на 20 януари, а три дни по-късно „болярите” играят срещу „Ботев” (Пловдив). На 26 януари е мачът срещу „Загорец” (Нова Загора), после тимът ще се изправи срещу „Септември” (София) на 29 януари, а на следващия ден се прибира във Велико Търново.
Последната контрола на „Етър” ще бъде на 6 февруари в София срещу ЦСКА-1948 като генерална репетиция за първия официален мач – гостуването на шампиона „Лудогорец” седмица по-късно.
 
“Аз, екипът ми и футболистите вярваме в изпълнение на целта. "Етър” има организационен и финансов проблем, аз съм убеден, че може да бъде разрешен, очаквам от хората, от които зависи, да го направят. Вярвам, че може да се подобрят нещата. С шестимата играчи се разделихме, защо аз и екипът ми взехме това решение. Ще привлечем нови футболисти. На този етап имаме сигурни Симеон Мечев и Венелин Филипов, утре очакваме още две имена – един чужденец и един българин, а по-късно – и национал на Панама. Трябва да бъдем реалисти, ситуацията е много трудна, но през лятото ще бъде много сладка. Мисля, че спортно-технически ще изглеждаме по-добре, отколкото през последния месец”, коментира наставникът Александър Томаш./ сн. www.etarvt.bg


Ключови думи
Етър Алексаднър Томаш
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати