Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Второ място зае Илиян Песаров в първото онлайн състезание по пумсе „Аз тренирам таекуондо”

  06.01.2021 13:38
Второ място зае Илиян Песаров в първото онлайн състезание по пумсе „Аз тренирам таекуондо”

Състезателят на ТК „Инвикта” и треньорът му Пламен Николаев бяха поканени на официална церемония в Посолството на Република Корея у нас на 5 януари. Те участваха в награждаването на призьорите от провелото се онлайн състезание „Аз тренирам таекуондо” в присъствието на Н.пр.Джънг Джингю – посланик на Република Корея. Той поздрави победителите и изтъкна, че тяхната функция е изключително важна, тъй като те са посланици на таекуондо и допринасят за популяризирането на това бойно изкуство по целия свят.

В онлайн предизвикателството имаше участници от всички възрастови групи, професионални спортисти и аматьори, които изпращаха видеа със своите пумсе изпълнения през целия месец декември. Кампанията, организирана от Посолството на Република Корея в България, Българска федерация по таекуондо и НСА „В. Левски”, беше част от инициативите, свързани с 30-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между Република Корея и Република България.

„Аз тренирам таекуондо” имаше за цел не само да запознае българската публика с философията и красотата на бойното изкуство и олимпийски спорт, но и да активизира спортуващите таекуондо и всички, които търсят приятна и безопасна физическа активност у дома в предизвикателния период на социална изолация.

Актуалната обстановка задължи състезанието да се случи изцяло онлайн, а професионално жури с участието на една от най-добрите ни художествени гимнастички Боряна Калейн и преподавателят по спортна гимнастика в НСА доц. Добри Добрев, дадоха оценките си за артистичността и прецизността на участниците дистанционно.

Състезателят на ТК „Инвикта” Илиян Песаров взе участие в онлайн турнира и се класира втори във своята възрастова група. Браво на треньора Пламен Николаев за неуморния труд и стимула, който дава на състезателите си. Браво и на малкия талантлив състезател Илиян, който макар и ограничени и притиснати от необикновените условия, в които ни поставят, не спира да се занимава с любимия си спорт и да развива себе си, а така също да стимулира и други като него да започнат да тренират.


Ключови думи
Инвикта таекуондо Илиан Песаров
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати