Четвъртък, 28 Яну 2021
            
Велико Търново Светски

Нова година настъпва във Велико Търново с феерия от фойерверки

  30.12.2020 12:34
Нова година настъпва във Велико Търново с феерия от фойерверки

Новата 2021-а година ще настъпи във Велико Търново със зрелищни фойерверки. Точно в полунощ на 31 декември срещу 1 януари небето над старопрестолния град ще грейне във феерия от светлина и цветове.
За да бъде осигурено достатъчно пространство за желаещите да наблюдават зарята, от 23,45 ч. до 00,15 ч. в новогодишната нощ ще бъде затворено за движение кръстовището между улиците „Христо Ботев“, „Независимост“ и „Васил Левски“ (между Централна поща, Общината и Факултета по изобразителни изкуства, както и прилежащите части от трите улици.
Действащите противоепидемични мерки не позволяват организиране на традиционното празненство и концертна програма за Нова година. Въпреки това, чрез хореографията на фойерверките ще бъде създадено празнично настроение за жителите и гостите на Велико Търново.
Две безплатни прожекции на аудиовизуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“ ще бъдат излъчени на 1 и 2 януари. Началото на шоуто във всеки от двата дни е в 18,00 ч., а мястото за наблюдение е площад „Цар Асен I”.


Ключови думи
Нова година Велико Търново Звук и светлина
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати