Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Д-р Стефан Филев е първият ваксиниран срещу COVID-19 във Велико Търново

  29.12.2020 11:33
Д-р Стефан Филев е първият ваксиниран срещу COVID-19 във Велико Търново

Управителят на МОБАЛ ``Д-р Стефан Черкезов`` д-р Стефан Филев е първият ваксиниран срещу коронавирус във Велико Търново. Ваксината му бе поставена преди минути в базата на областната болница от главната й сестра Йорданка Минекова. Преди процедурата д-р Филев бе прегледан,

а след нея остана за стандартното наблюдение, което продължи 20 минути.

Мотивите ми са вътрешни. Има два начина да излезем от кризата – да се преболедува успешно или чрез ваксинация. Ваксинацията е единственият начин, по който можем да избягаме от тежкото преболедуване на инфекцията и да се върнем към нормалния социален живот, да върнем нормалносттта в живота си, сподели д-р Филев.

В I фаза от ваксинацията в МОБАЛ ще бъдат обхванати 55 служители – хора на първа линия, които не са преболедували вируса и които работят непрекъснато с пациенти със съмнително състояние за ковидна инфекция. Днес ще будат имунизирани 25 от тях, осталите – утре. Ваксина ще получат и техни колеги от Спешна помощ. Общо около 180 медицински служители са пожелали да бъдат ваксинирани, но броят им непрекъснато се променя.

Мерките, взети от правителството, дават резултат, коментира д-р Филев. По думите му намаляват пациентите, настанени за лечение в МОБАЛ с коронавирус. Допреди 20 дена имахме около 120 човека, към днешна дата са 42 в ковид-отделение и 4 в реанимация, уточни д-р Филев.


Ключови думи
ваксина коронавирус д-р Стефан Филев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати