Петък, 30 Сеп 2022
            
Други Свищов

Свищовската болница има нов респиратор

  28.12.2020 18:32
Свищовската болница има нов респиратор

От днес, 28 декември, в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов функционира напълно нов апарат за инвазивна и неинвазивна белодробна вентилация. Уредът е осигурен от Министерство на здравеопазването и ще бъде в помощ на Covid отделението, което до този момент не разполагаше с подобен апарат.
Респираторът дава възможност за лечение както на пациенти с леки дихателни затруднения, така и на пациенти с остра дихателна недостатъчност. Още с пристигането му апаратът влезе в експлоатация, като първи от възможностите му се възползва пациентка с Covid.
От болницата благодарят за възможността да разполагат с подобен уред, който е от голямо значение при лечението на болни от коронавирус и припомнят, че за необходимостта от подобно оборудване е бил информиран лично министър Ангелов при посещението му в лечебното заведение.
Ръководството на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ споделя, че има нужда от няколко подобни апарата, за да може по-ефективно да обслужва пациентите, и изразява надежда скоро да се сдобие поне с още един.


Ключови думи
респиратор Болница Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати