Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество Свищов

Клуб организира гребане с каяк по Дунава около Свищов

  27.12.2020 13:34
Клуб организира гребане с каяк по Дунава около Свищов

Проект на свищовлии спечели финансиране от Фондация „Америка за България” и ще развива туризъм с каяци по Дунава. Тази година конкурсът „Туризъм по Дунав“ на Фондация „Америка за България“ ще финансира 16 проектни предложения, които ще допринесат за развитието на Дунавския район като привлекателна туристическа дестинация с активни и жизнени местни общности. Един от одобрените проекти е на „Холборн“ ЕООД и НПО „Център за регионална интеграция и развитие“ в Свищов. Идеята е да се създаде клуб за популяризиране на гребането с каяк по река Дунав.

Двигателят на проекта е Владимир Петров – собственик на хотел „Свищов“, хотел „Дунав“ и къмпинг в село Вардим. Мечтата му е да развива водни спортове и водни атракции по Дунав. Създаването на клуб „Каяк“ е стъпка в тази посока. Финансирането на проекта е в размер на 34 000 лв., от които 15 000 лв. се покриват от фондация „Америка за България“, останалите 19 000 лв. са осигурени от „Холборн“ ЕООД. Вече е поръчано производството на 10 каяка.

Още през пролетта свищовлии и гостите на града ще имат възможност да гребат по Дунава с новите каяци. Клубът се надява да привлече децата, за да ги запали по спорта. За свищовлии ползването на каяците ще е по-скоро безплатно или на символична цена. Дългосрочната цел е да се организират разходки и експедиции по река Дунав за групи до 20 участника от страната и чужбина. Така ще се привличат туристи в Свищов и ще се даде тласък на една нова икономика в региона.

Още информация на https://www.facebook.com/KayakSvishtov/?ref=page_internal


Ключови думи
клуб каяк Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати