Петък, 30 Сеп 2022
            
Култура

Министерството на културата обяви нова конкурсна сесия за финансиране на проекти в областта на движимото културно наследство, музеите и визуалните изкуства

  27.12.2020 07:36
Министерството на културата обяви нова конкурсна сесия за финансиране на проекти в областта на движимото културно наследство, музеите и визуалните изкуства

Министерството на културата обяви нова сесия за финансиране на проекти на тема „Дейности по опазване и представяне на движимото културно наследство и визуалните изкуства в музеите и художествените галерии“. Общата сума за финансиране на проекти е 400 000 лв., а максималната сума, която може да бъде поискана за финансиране от МК, е 40 000 лв. Подкрепата се определя чрез конкурс по документи, в който могат да участват юридически лица, вписани в Информационния регистър на културните организации на Министерството на културата.
Срокът за подаване на заявления е един месец от датата на публикуване на обявата – до 21 януари 2021 г. Крайният срок за отчитане на дейностите по проекта е 25.10.2021 г.
Допустимо е подаването на не повече от един проект от всеки от кандидатите. Също така е допустимо изпращането на актуализирани проекти, които са подавани по предходни сесии на същата тема, но не са получили финансиране. Финансирането се отпуска 100% авансово и не се изисква съфинансиране.
Правилата за условията и реда за провеждане на сесия, както и формулярите за кандидатстване, са публикувани на интернет страницата на Министерството - тук.
Проектите се подават в деловодството на Министерство на културата от представител на заявителя или чрез лицензиран пощенски оператор, като в тези случаи важи датата на пощенското клеймо или датата на разписката, издадена от куриерската служба.
Допълнителна информация се предоставя само по процедурата за кандидатстване на следните телефони:  02/94 00 937; 02/94 00 885.
Припомняме, че със заповед на министъра на културата  от 10.11.2020 г. бе обявена конкурсна сесия за финансиране на проекти в областта на движимото културно наследство, музеите и визуалните изкуства на тема „Дейности по опазване и представяне на движимото културно наследство и визуалните изкуства в музеите и художествените галерии“, на обща стойност 400 000 лв. Интересът към конкурсната сесия бе изключително голям. Подадени бяха 170 проекта, което надвишава приблизително два пъти броя на проектните предложения по предходни сесии./ сн. Община Велико Търново - архив


Ключови думи
Министерство на културата движимо културно наследство
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати