Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други Сухиндол

Инж. Пламен Чернев: Не бива да се отчуждаваме, нека бъдем сплотени и отдадени

  24.12.2020 08:38
Инж. Пламен Чернев: Не бива да се отчуждаваме, нека бъдем сплотени и отдадени

Уважаеми жители на Община Сухиндол,
Скъпи приятели,
Ето че отминава още една година от календара. Всички знаем, че тя беше по-различна от всички останали. Никога не сме си представяли, че ще се окажем в извънредно положение, че ще бъде ограничено свободното ни придвижване и ще се наложи да мислим повече за предпазни средства, отколкото за личните си контакти.
Тази пандемия все още не е отминала, все още има безкрайно много неизвестни. Всичко това обаче не бива да ни отчуждава, не бива да страним един от друг и да се затваряме в себе си. Да, физическите контакти трябва да бъдат ограничени, но не и човешките взаимоотношения. Днес има технологии, които ни позволяват да общуваме, затова не съм съгласен, че трябва да бъдем под социална изолация. Напротив, сега повече от всякога трябва да бъдем хора и да общуваме.
Не бива да забравяме, че всички ние сме наследници на славни сухиндолци, които са минали и през много по-трудни изпитания, борили са се за свободата ни и са давали живота си, за да ни има нас.
2020година е специална за Сухиндол. През нея отбелязваме 155 години организирано честване на празника Трифон Зарезан, 150 години от основаването на читалище „Трезвеност“ и 270 години от началото на просветното дело в града. Особено важна е и друга годишнина. На 19-ти декември ние отбелязахме 50 години от обявяването на Сухиндол за град. Това е заслужено признание за нашата община. Празничната седмица беше наситена с мероприятия, които се осъществиха благодарение на вас- всички жители и приятели на нашата община.
Всички ние трябва да бъдем горди, че именно в Сухиндол се ражда първата лозаро-винарска кооперация на Балканския полуостров, тук се заражда и модерното пчеларство в страната. Зад всичко това стои името на Марко Вачков, който дава модерния тласък в развитието на Сухиндол. Идеите му надживяват времето и превръщат нашия град в Малката Шампания, известна по целия свят като Града на виното. Много градове в страната претендират да носят това наименование, но единствено Сухиндол го заслужава напълно.
На прага сме на Коледа и Нова година. Нека си пожелаем да бъдем преди всичко здрави и силни, за да се справяме с всички трудности. Нека бъдем сплотени и отдадени, както до сега, на нашия роден край.
Убеден съм, че само заедно можем да постигнем повече за нашата община. Няма да е лесно, но трябва да запретнем ръкави и да вярваме, че със задружни усилия можем да направим Сухиндол и нашите села още по-добро място за живеене. Благодаря ви, че заедно доказахме, че няма малки и големи населени места, че можем да привличаме средства и да ги влагаме за по-добър живот.
Вярвам, че следващата 2021-ва година ще бъде по-успешна, че ще се справим с пандемията и ще впрегнем всички сили да създаваме добро!
Да живее Сухиндол, да живее България!
ИНЖ. ПЛАМЕН ЧЕРНЕВ
КМЕТ НА ОБЩИНА СУХИНДОЛ

 


Ключови думи
инж. Пламен Чернев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати