Петък, 30 Сеп 2022
            
Лясковец Общество

175 пакета с месо получиха социално слаби жители на община Лясковец за Коледа

  22.12.2020 11:33
175 пакета с месо получиха социално слаби жители на община Лясковец за Коледа

Лясковската фирма „Мултимес Груп“ ООД в навечерието на светлите празници предостави свои хранителни продукти за социално слаби граждани. Месните продукти бяха разпределени за най-нуждаещите се жители на община Лясковец.  
Благотворителната инициатива бе организирана по идея на ръководството на модерната месопреработвателна фабрика със седалище и нова сграда на територията на община Лясковец, като жестът беше подкрепен и адмириран от кмета на Общината д-р Ивелина Гецова. По осъществяването на доброто начинание работиха и служители на общинска администрация, управителят на социалния патронаж, директори на училища и детски заведения. Предоставените помощи за нуждаещите се граждани бяха разпределени от специалистите в социалната сфера от дирекция „Икономическа политика и хуманитарни дейности“ при Община Лясковец, чрез директорите на звената. Разпределението на хранителните продукти, обявени в благотворителната кампания,  стана в Центъра за младежки и социални дейности в град Лясковец два дни преди настъпването на Коледа. Общо 175 на брой пакета с прясно месо бяха предоставени в дарителската кампания. 115 от тях получиха деца и семейства с ниски доходи, многодетни семейства и такива с деца с увреждания, деца с един жив родител, пълни сираци и други, като бяха обхванати всички училища и детски градини от града и селата на общината, включително и нуждаещи се семейства с деца в детските ясли. Останалите пакети бяха предоставени на обществената трапезария. Подаръкът на фирма „Мултимес Груп“ стигна и до 60-те лица, обхванати по програмата „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация - 2020 година”.
Кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова изказва сърдечни благодарности на ръководството и служителите на фирма „Мултимес Груп“ за хуманността, благородството и добрите намерения да помогнат на хората в нужда и да направят празничните им дни по-светли и по-щастливи, предоставяйки им прясно месо за коледната трапеза. На всеки пакет бе прикрепена и картичка с поздрав, подписан от д-р Гецова, с поздравление от нея и от фирмата-дарител към всеки един от получателите на помощта.
Това бе прекрасен начин да бъдат зарадвани жителите на общината ни за Рождественския празник и да им бъде вдъхната вяра за по-добри и по-здрави дни през настъпващата 2021 година, казват от Община Лясковец.


Ключови думи
Мултимес Груп Лясковец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати