Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Темида

Прокурори от Окръжна прокуратура във Велико Търново бяха наградени от Иван Гешев за работа по конкретни досъдебни производства

  10.12.2020 14:42
Прокурори от Окръжна прокуратура във Велико Търново бяха наградени от Иван Гешев за работа по конкретни досъдебни производства

Заместник-окръжният прокурор на Велико Търново Цани Попов и колегата му прокурор Катерина Лещакова от Окръжната прокуратура във Велико Търново бяха отличени от главния прокурор Иван Гешев за работата им по конкретни случаи.
Попов получи плакет „Прокуратура на Република България“ за работата по поредната криминална проява на рецидивиста М. А. с прякор Джуката, който на 17 ноември нападна и ограби 91-годишна жена в Горна Оряховица. За същия случай със същата награда бяха отличени и Иво Дочев - разследващ полицай в ОДМВР - Велико Търново, главен инспектор Мариян Лонгинов и инспектор Венелин Русев от РУ - Горна Оряховица.
Лещакова получи отличие „Служебна благодарност“ и предметна награда за работата й по досъдебно производство, образувано на 17.10.2020 г. за държане на наркотични вещества в големи размери с цел разпространение и за отглеждане на марихуана на територията на гр. Горна Оряховица. При разследването са открити и иззети 868 засети растения от рода на конопа и изсушена марихуана на стойност 72 910 лв. Привлечени като обвиняеми са две лица и същите са задържани с постоянна мярка „Задържане под стража“ с определение на Окръжен съд - Велико Търново.


Ключови думи
Катя Лещакова Цани Попов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати