Сряда, 05 Oct 2022
            
Други Стражица

В Стражица търсят най-оригиналното писмо до Дядо Коледа

  08.12.2020 12:06
В Стражица търсят най-оригиналното писмо до Дядо Коледа

Коледен литературен конкурс тече в Стражица. Негови организатори са Общината и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, а целта му е да формира у подрастващите вяра в победата на доброто и справедливото; стремеж към красивото и духовното; човеколюбие и състрадание към по-слабите и страдащите, към социално онеправданите; уважение към достойнството на човека; да развива умения за творческо писане в различните литературни жанрове; да стимулира детското въображение, да даде възможност за изява на самостоятелно мислене.
Участниците пишат по две теми и са разпределени в три възрастови групи. Първата група е за ученици от I до IV клас с тема „Най-оригинално писмо до Дядо Коледа”. „Моята мечта за 2021 година” е темата във втора (V – VII клас) и трета (VIII – XII клас) възрастови групи.
В конкурса могат да участват ученици от училищата в община Стражица. Участниците развиват тематична литературна разработка под формата на писмо, есе, приказка, разказ, стихотворение. Творбите им ще бъдат оценявани според последователността и логичността на изложението, литературна и правописна грамотност, представяне на лична позиция, оригиналност.
Творбите за участие в Общинския конкурс трябва да бъдат изпратени в Община Стражица най-късно до 15.12.2020 г. и да са с посочени три имена на участника, възраст и клас и от кое училище е той.
Класираните ще бъдат оповестени на сайта и във Фейсбук страниците на Община Стражица.


Ключови думи
Общински литературен конкурс Стражица Дядо Коледа
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати