Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Прасета тип „домашно пърлени” пускат за празниците в Градски хали – Горна Оряховица

  04.12.2020 13:48
Прасета тип „домашно пърлени” пускат за празниците в Градски хали – Горна Оряховица

Съчетание между сигурността на отгледаното във ферма и заклано под строгия контрол на ветеринарите животно и вкуса на домашно пърленото прасе - с апетитна кожичка и крехка сланина, предлагат преди Коледа в Градските хали в Горна Оряховица.
На 11 декември обновените Хали навършват 7 години. Празници тази година няма да има заради епидемиологичната ситуация, но ковид кризата в никакъв случай не се е отразила на запазената марка на магазина – прясно месо от животни, отгледани във фермите на местен производител. Именно с качественото месо се наложиха през годините възродените Градски хали. Сега те предлагат и нова възможност, с която Коледата ще стане по-празнична, дори и в разгара на пандемията.

Българите обичат да купуват живо прасе и сами да си го колят и обработват. След кризата с африканската чума обаче цените за живо тегло скочиха много и вече не са достъпни за много хора. В Градските хали предлагат среден вариант – заклано и почистено в кланицата прасе, но обработено по домашен начин. Това дава гаранции за качество на месото и за сигурността му, тъй като здравето на прасетата във фермите се контролира много строго и всяко се изследва преди да се пусне за продажба. В същото време клиентите получават прясна сланина и любимата кожичка, опърлена като в селски двор.
Цената е 6.30 лева за килограм, като прасетата излизат обикновено около 70-75 кг. Може да се купи цяло прасе, но може и половин. Необходимо е да се направи заявка на място в магазина или на телефон 0884 504 676. След уточняване на деня за доставка, клиентът си го взема от Халите.


Ключови думи
пърлено прасе Градски хали Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати