Вторник, 16 Мар 2021
            
Горна Оряховица Общество

Деца от ДГ „Щастливо детство“ с мил жест към лекарите в МБАЛ „Св. Иван Рилски“

  03.12.2020 09:36
Деца от ДГ „Щастливо детство“ с мил жест към лекарите в МБАЛ „Св. Иван Рилски“

С трогателен жест зарадваха медицинския персонал от ковид отделенията в Болницата в Горна Оряховица малчуганите от група „Мики Маус“ от ДГ „Щастливо детство“ в града. Децата нарисуваха и изпратиха до лечебното заведение 15 рисунки с вълнуващи послания към лекарите на първа линия.
Към рисунките е добавено и сърдечно писмо, което започва така: „Скъпи медици, вие, които сте на първа линия в борбата с Ковид-19, но сте пренебрегнали себе си и своите семейства! Вие, които бдите денонощно в болничните отделения, но умората няма власт над вас!".
Децата не крият възхищението си от екипите на първа линия и ги наричат „герои“: „Всички вие сте герои на нашето време и герои в очите на група „Мики Маус“ - ДГ „Щастливо детство“ - град Горна Оряховица В детските очи вие притежавате безгранични сили, с които се справяте с болестите!".
В заключение детското писмо завършва с искрено пожелание: „Бъдете здрави и продължавайте да бъдете добър пример за подрастващото поколение!“.
Всяка една от 15-те рисунки е с послание от малките автори. Сред тях са: "Тази рисунка е за теб - моят доктор! Обичам те!" , "Обичам ви, доктори и медицински сестри" и др.
Затрогващата инициатива на малчуганите е подпомогната от тяхната госпожа Натали Николова.
От лечебното заведение вече са закачили детските рисунки върху четири табла, които ще бъдат поставени до регистратурата, във Второ и Трето вътрешно и Инфекциозно отделения, в които се лекуват пациенти с коронавирус.


Ключови думи
Мики Маус ДГ Щастливо детство МБАЛ "Св. Иван Рилски"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати