Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Цветан Песаров дари 10 бутилки кислород на Белодробната болница и МБАЛ „Св. Иван Рилски”

  30.11.2020 11:33
Цветан Песаров дари 10 бутилки кислород на Белодробната болница и МБАЛ „Св. Иван Рилски”

По пет бутилки кислород дари горнооряховският бизнесмен Цветан Песаров на МБАЛ „Св. Иван Рилски” и Белодробната болница във Велико Търново.

С увеличаването на пациентите с Ковид в болниците, които се нуждаят от кислородно лечение, възможностите на лечебните заведения се оказват на предела и откъм кислород. Историята с дарението на Песаров всъщност започнала от драмата на негов познат с близък, настанен в МБАЛ „Св. Иван Рилски” и нуждаещ се от кислород. Той се свързал с Цветан, който е мениджър в семейната фирма за доставка и транспортиране на газове, и го помолил за помощ. Песаров имал бутилка под ръка и му я подарил, а човекът я оборудвал за медицински нужди. Така се разбрало, че болниците изпитват недостиг на оборудване за кислородно лечение.

Семейство Песарови решили да дадат своя принос в борбата с Ковид, като дарят не пари, а съоръжения, които ще се ползват години напред. Предоставили по пет бутилки кислород на МБАЛ в Горна Оряховица и на Белодробната във Велико Търново.

Моят жест е капка в морето. Болните, които имат нужда от кислород, постоянно се увеличават и за болниците става все по-трудно да се справят. Апелът ми е към държавата и здравното министерство – ако можем да съдействаме с каквото и да е като доставчици, нека ни потърсят, коментира Цветан Песаров. Обръщам се и към хората, които имат кислородни бутилки в гаража – в никакъв случай не ги използвайте за самолечение. Кислородът е жизненоважен, но може да ви убие, ако не се прилага правилно, призовава дарителят.

Роденият в Долна Оряховица Цветан Песаров е известен със своята обществена ангажираност. Той беше общински съветник в ОбС в Горна Оряховица. Беше и лидер на съпротивата на малките търговци на горива срещу законодателните промени, които ги поставяха в неравностойно положение спрямо големите фирми.


Ключови думи
Цветан Песаров дарение кислород МБАЛ "Св. Иван Рилски"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати