Събота, 16 Яну 2021
            
Велико Търново Други

Целодневна занималня за децата на хората от първа линия срещу COVID-19 организират във Велико Търново

  28.11.2020 13:04
Целодневна занималня за децата на хората от първа линия срещу COVID-19 организират във Велико Търново

В Детска градина „Райна Княгиня“ във Велико Търново ще бъде организирана целодневна занималня за малките ученици от 1 до 4 клас, чиито родители са на първа линия в борбата срещу разпространение на коронавируса – лекари, медицински сестри, санитари, персонал в здравните заведения, фармацевти, служители в социални услуги на 24-часов режим, полицаи.

Занималнята ще работи от 30 ноември до 21 декември – периода на извънредните противоепидемични мерки, въвеждащи дистанционно обучение в цялата система на образованието. В детската градина са осигурени всички необходими условия, а посещаващите я ученици от 1 до 4 клас ще могат да се включат пълноценно в онлайн обучението.

За същия период ДГ „Райна Княгиня“ и Детска ясла „Пролет“ остават отворени за децата на хората, които са на първа линия, включително и за почивните дни. Създадена е необходимата организация за специфичния режим на работа и за грижите за малчуганите както през деня, така и вечер. В двете учебни институции продължава стриктното спазване и прилагане на всички противоепидемични мерки.


Ключови думи
занималня