Петък, 27 Nov 2020
            
Други Свищов

Двама студенти влизат на помощ в Свищовската болница

  20.11.2020 18:44
Двама студенти влизат на помощ в Свищовската болница

Още днес на помощ в Covid отделението на Свищовската болница влизат Димитър Николаев и Мария-Василена Богомилова – студенти от Медицинския университет в Плевен. Това съобщи лично кметът Генчо Генчев, който сподели в телефонен разговор: „Разговарях със здравния министър проф. Костадин Ангелов и получих уверение, че ще пристигнат двама студенти в подкрепа на медицинския персонал. Засега остава проблемът с липсата на медицински сестри”.
В последната седмица кметът алармира за сериозните затруднения на лекарите в градската болница да се справят с увеличения брой постъпили в Covid отделението. „До сега разчитахме на лекарите д-р Иванова, д-р Чекова, д-р Райкова, д-р Караджов и д-р Ганев, които от самото начало на пандемията са на линия и полагат грижи за пациентите. Освен болните в Covid отделението, те обслужват и пациентите в другите отделения, което ги поставя в невъзможност да са на постоянно разположение“, обясни в допълнение Генчев.
Депутатите лекари от БСП, които бяха в Свищовската болница, вече я напуснаха. Сега лечебното заведение разчита на младото попълнение, което се очаква да се увеличи през следващата седмица, когато други студенти ще се присъединят към лекуващия персонал.
Общинското ръководство и това на Болницата изказват своята благодарност за подкрепата.

Сн. Община Свищов


Ключови думи
студенти помощ болница Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати