Петък, 27 Nov 2020
            
Други Лясковец

В община Лясковец въведоха още по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса

  17.11.2020 12:52
В община Лясковец въведоха още по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса

На проведено днес, 17 ноември 2020 г., поредно заседание на Общинския кризисен щаб в Лясковец бяха набелязани и приети нови противоепидемични мерки за предотвратяване разпространението на коронавирусната инфекция, които жителите на община Лясковец задължително трябва да спазват.
Поради все по-нарастващия брой диагностицирани с COVID-19 и карантинирани, както и починали граждани на община Лясковец за периода 12 - 17 ноември 2020 година, се наложи Общинският кризисен щаб да вземе на своето заседание още нови решения за въвеждане на допълнителни и превантивни мерки. В резултат на това кметът и председател на щаба д-р Ивелина Гецова,издаде своя Заповед №2173/17.11.2020 г., с която, освен досега въведените мерки, ще се прилагат и допълнителни за постигане на по-ниска заболеваемост.  
Новите акценти при противоепидемичните мерки са следните: в новата заповед на кмета на Община Лясковец е заложено министерското разпореждане за промяна в диапазона за пазаруване на възрастните хора: магазините за хранителни стоки организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 13:30 и 16:30 часа. В посочените часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст; аптеките организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8:00 и 10:00 часа и 13:30 и 16:30 ч. В посочените часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст;
Преустановяват се всякакви репетиции и изяви на фолклорни, художествени и други самодейни състави, групи, формации, клубове при народните читалища на територията на община Лясковец.
Преустановява се тренировъчният процес на спортни клубове на закрито, провеждащ се в имоти и обекти – общинска собственост.   
Председателите и отговорниците на ловни дружинки на територията на общината следва да организират ловните излети по начин, който гарантира спазването на физическа дистанция не по-малка от 1,5 метра и задължително носене на защитни маски за лице в затворени помещения.   
Малолетните и непълнолетни лица могат да посещават заведенията за хранене и развлечения /ресторанти, механи, кафе-сладкарници, питейни заведения и др./, само ако са придружени от техен родител, съответно настойник/попечител или от друго пълнолетно лице.
На този етап мерките се въвеждат до 30 ноември.


Ключови думи
мерки коронавирус община Лясковец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати