Неделя, 02 Oct 2022
            
Други Свищов

Община Свищов осигурява жилища на лекари, които се включат в борбата с COVID-19 в местната болница

  16.11.2020 06:34
Община Свищов осигурява жилища на лекари, които се включат в борбата с COVID-19 в местната болница

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов бе в Болницата в Свищов. Той се запозна с проблемите на лечебното заведение, което изпитва краен недостиг на медици.
Както вече стана ясно, Covid отделението в Свищов е препълнено с пациенти, но лекари, които да се грижат за тях, няма. До преди дни обслужващ персонал бяха две медицински сестри и кметът на града Генчо Генчев, но след като и тримата се разболяха,  за болните се грижат рехабилитатор и медицински сестри. Лекарите, работещи в болницата, посещават отделението епизодично или в крайна необходимост. Случаите на заболели от коронавирус се увеличават, което изостря необходимостта от специализиран персонал.
Министър Ангелов се запозна на място с обстановката. В телефонен разговор с кмета Генчев, той е получил подробна информация за ситуацията и за проблемите на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“, в следствие на което е взето решение да се командироват лекари специализанти, чиято работа ще улесни функциите на отделението и ще спомогне за по-ефективното лечение на болните. Общината ще подсигури тяхното пребиваване, като им осигури жилища и ще съдейства по всякакъв начин да улесни дейността им.
Министърът беше силно впечатлен от историята на сестра Лидия Македонска, която първа се осмели да се грижи за covid болните, но впоследствие самата тя се оказа заразена и здравословното й състояние се влоши драстично. Лично здравният министър съдейства за нейното транспортиране и настаняване в Университетската болница в Плевен.
Община Свищов и Общински кризисен щаб изказват за пореден път дълбоко уважение и признателност към сестра Македонска и ѝ пожелават бързо оздравяване.
Към всички граждани на община Свищов, Кризисният щаб апелира за спазване на противоепидемичните мерки.


Ключови думи
проф. Костадин Ангелов МБАЛ Д-р Димитър Павлович Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати