Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Център „Амалипе“ ще отбележи Международния ден на толерантността

  15.11.2020 10:01
Център „Амалипе“ ще отбележи Международния ден на толерантността

Център „Амалипе“ ще отбележи за пореден път Международния ден на толерантността – 16 ноември. Кампании ще бъдат проведени в няколко области в страната, сред които и Велико Търново.
Събитията се организират от Центровете за развитие на общността – структури на център „Амалипе“, формирани в 12 общини, заедно с местните клубове за развитие и училища, участващи в образователната програма „Всеки ученик ще бъде отличник“, както и доброволци,  студенти, граждани, активисти и приятели.
На 16.11.2020 г. от 11.00 ч. – Младежи и доброволци към Център ,,Амалипе“ ще  се включат в zoom среща, като всеки един ще има възможността да представи собственото си мнение по въпроса какво е да си толерантен. Експерт по развитие на местната общност ще направи  презентация на тема ,,Що е толерантност“.
Център за развитие на общността в Стражица също ще отбележи и тази година кампанията.  Образователният медиатор Ирена Михайлова ще раздаде информационни материали, свързани с темата, и изработени детелини с 10-те златни правила на толерантността. В кампанията ще се включат ученици и родители, които са  част от Родителския Клуб на  СУ “ Ангел Каралийчев“ в Стражица.
Мероприятието ще се проведе, като се вземе предвид епидемичната усложнена обстановка и при спазване на строги мерки за безопасност. Дейностите са част от проект: BG05M9OP001-2.018-0007-2014BG05M2OP001-C01 “Интеграция на уязвими групи в община Стражица”.
И Центърът за развитие на общността в Павликени ще се включи в инициативите. Събитието ще се състои в село Батак. Предвижда се да се изработят флаери с послания за толерантност, които учениците да подарят на своите учители. На учениците ще бъде направена презентация в училището на тема толерантност, като водещи на срещата ще бъдат Стефан Стефанов и Никола Георгиев  – образователни медиатори към ,,Амалипе“. Не на последно място ще се раздават брошури на родители в ромската общност.
Мероприятието ще се проведе спрямо усложнената епидемична обстановка и при спазване на строги мерки за безопасност. Дейностите се извършват по проект  ОПНОИР BG05M9OP001-2.018-0014-2014BG05M2OP001-C01, Проект „Социално-икономическа и образователна интеграция на уязвими групи в община Павликени“.

Сн. ``Амалипе``


Ключови думи
Амалипе Ден на толерантността
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати