Петък, 21 Oct 2022
            
Велико Търново Политика

Мариана Бояджиева е новият областен председател на БСП

  10.11.2020 10:32
Мариана Бояджиева е новият областен председател на БСП

Мариана Бояджиева е новият областен лидер на БСП, след като получи доверието Областния съвет на партията. При провелия се таен вот тя получи 25 гласа срещу 17 гласа за досегашния областен председател Петко Тюфекчиев.
Мариана Бояджиева беше общински и областен председател от 2007 г. до 2013 г., както и заместник областен управител до 2009 г. Под нейно ръководство БСП постигна и най-значимите си победи в областта през последните 10 години. Спечелени бяха президентските избори през 2011 г., а в същата година кандидат на социалистите за последно стигна до балотаж на кметските избори в старата столица. Най-значима обаче е победата на парламентарните избори през 2013 г., когато БСП изпревари ГЕРБ с 5000 гласа в областта. Тогава Бояджиева водеше червената листа, а тази на основните политически опоненти беше оглавена от Цветан Цветанов.
Мариана Бояджиева беше и два мандата народен представител, а в 42-то Народно събрание беше избрана и за зам.- председател на Парламентарната група на БСП.
По време на отчетно-изборното заседание на Областния съвет беше представен и отчет за дейността на органа през изминалите 4 години. В състава на Областния съвет влизат всички общински председатели на БСП в областта, кметовете-социалисти, ръководители на групи съветници, народни представители, членове на НС на партията, както и председателите на местните парламенти. В състава се включват и делегирани с избор представители от общинските партийни съвети, като определената норма е по един човек на 300 членове. По право в Областния съвет влизат и областните председатели на жените-социалистки, младежите и ветераните на партията.
„Областният съвет на БСП е координиращ орган, но той има важно значение за общата работа на партията в областта, за обединяване усилията на партийните организации за успешно представяне в изборите. Предлагам разработването на регионални приоритети  за развитието на Великотърновска област, които, заедно с националната платформа на партията, да бъдат в основата на нашата кампания за парламентарни избори 2021 г. А нашата цел е да имаме най-голям брой гласове на предстоящите избори в областта. Предстои изграждането на Областен предизборен щаб. Ще работя за укрепване на партийните организации и приемане на нови членове. Затова ще подкрепя и създаването на Школата за подготовка на млади кадри във Велико Търново, която ще започне да функционира по идея на общинския председател Михаил Михалев“, сподели по време на заседанието новият областен председател Мариана Бояджиева.

 


Ключови думи
Мариана Бояджиева БСП областен председател
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати