Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други Свищов

Трима пациенти от Свищов с усложнения от COVID-19 са транспортирани в областни болници

  08.11.2020 10:30
Трима пациенти от Свищов с усложнения от COVID-19 са транспортирани в областни болници

Ескалира заболеваемостта от коронавирус на територията на община Свищов, информира Общинският кризисен щаб за борба с коронавируса. През последното денонощие трима пациенти на COVID отделението в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ – гр. Свищов са получили усложнения, които са наложили тяхното транспортиране до болниците във Велико Търново, Русе и Варна. Двама от тях са в средно-тежко състояние, а един е с опасност за живота. Към 7 ноември са приети шест нови пациенти и капацитетът на отделението е запълнен.
От Щаба напомнят, че случаите на установени лица с коронавирус ежедневно се увеличават, хоспитализираните лица – също. Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка в община Свищов, Общински кризисен щаб отново призовава жителите на цялата община да спазват стриктно противоепидемичните мерки, а при появата на първи симптоми да се обръщат своевременно към своите лични лекари и да избягват самолечение.
Умоляват се всички да бъдат отговорни в действията си, да ограничат срещите помежду си и пътуванията до други населени места.  
Носете маски, спазвайте дистанция, мийте често ръцете си, проветрявайте редовно помещенията. Запазването на здравето е обща отговорност на всички нас, казват още от Щаба.


Ключови думи
COVID-19 Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати