Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Педагози от СУ „Емилиян Станев“ усвояват нови подходи за откриване на индивидуалните заложби на всяко дете

  30.10.2020 06:29
Педагози от СУ „Емилиян Станев“ усвояват нови подходи за откриване на индивидуалните заложби на всяко дете

Работа по пореден проект по програма Еразъм+ започна великотърновското СУ „Емилиян Станев“. Опитът на училището по програмата на ЕС за подкрепа на образованието, обучението, младежта и спорта е още от 2005 г., когато защитава и изпълнява първата си разработка по нея.  
Настоящият проект е на тема ,,Творчество за бъдещето: насърчаване на критично мислене и решаване на проблеми в класната стая“. Финансирането е по Ключова дейност 1 на Еразъм+ - „Образователна мобилност за граждани“.
Проектът тече в периода 1 септември 2020 г. – 31 август 2021 г. По него ще работи екип от 5 учители от начален етап, които през февруари догодина ще осъществят мобилност в Болоня, Италия. Обучителната организация е „Erasmus Learning Academy“. Там учителите ще преминат курс, който ще им помогне да търсят и намират индивидуалните заложби и таланти на учениците и да прилагат творчески подходи в своята дейност.
В резултат на квалификацията учителите ще подобрят своите езикови компетентности и ще усвоят нови умения за прилагане на нови методи на преподаване с цел повишаване мотивацията на учениците в начален етап. Важен момент е интегрирането на критичното мислене и уменията за решаване на проблеми в класната стая в обучението по всички учебни предмети в начален етап, обясни зам.-директорът на СУ „Емилиян Станев“ Антоанета Палангурска, която, заедно с Йонка Здравкова, е работила по разработването на проекта.  
През следващата седмица предстои и подбор на кандидатите, които искат да се включат в проекта, допълни координаторът му Искрена Тотева. Важното е те да са мотивирани за обучение – както собствено, така и на учениците. С приключването на работата по проекта учителите ще прилагат наученото в часовете по всички предмети в начален етап. От особена важност е критичното мислене – то е умение, което съвременното общество изисква. Ще опитаме да въведем и родителите в педагогическия процес, уточни Тотева.


Ключови думи
СУ Емилиян Станев Антоанета Палангурска Йонка Здравкова Искрена Тотева Еразъм+
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати