Неделя, 29 Nov 2020
            
Други Свищов

100-годишен юбилей отпразнува Невяна Павлова от Овча могила

  29.10.2020 15:45
100-годишен юбилей отпразнува Невяна Павлова от Овча могила

В село Овча могила, община Свищов се състоя изключително мил и много специален празник. Поводът за него беше Невяна Божанова Павлова, която навърши достолепната възраст от 100 години. Своя вековен юбилей тя посрещна в празнична обстановка и заобиколена от най-близките си.
Баба Невяна, както я наричат с уважение всички, беше поздравена и лично от кмета на с. Овча могила Нели Великова, която заедно със своите благопожелания ѝ поднесе поздравителен адрес, цветя и подарък - отоплителен уред. От името на кмета на община Свищов Генчо Генчев, Великова връчи на столетничката поздравителен адрес, плакет на Община Свищов и букет с цветя.
Баба Невяна е родена в с. Овча могила, работила е като готвач в местната болница.  Дълбоко религиозна и отговорна, през своя житейски път тя е спазвала всички пости и се е хранела с много риба. Сега хапва от всичко, пийва си по малко ракия и вино и чете вестник без очила.
Има 3 дъщери, 6 внучки, 7 правнуци и 7 праправнуци.
Всички присъстващи на юбилея се събраха около масата и се почерпиха с вкусните пити и баници, направени от дъщерите и внучките на баба Невяна, както и с парче от празничната торта, за нейно здраве.


Ключови думи
столетница Овча могила
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати