Неделя, 14 Мар 2021
            
Горна Оряховица Култура

Златен, сребърен и бронзов медали за таланти от Горна Оряховица от Националния конкурс „Пиленце пее 2020”

  29.10.2020 11:14
Златен, сребърен и бронзов медали за таланти от Горна Оряховица от Националния конкурс „Пиленце пее 2020”

За девета година в София се проведе Националния музикален и танцов конкурс „Пиленце пее”. Организатори на конкурса са народната певица Светла Караджова и хореографът Йордан Станимиров. Тази своя инициатива организаторите са посветили на голямата българска народна певица Надка Караджова и нейната емблематична песен „Пиленце пее”, която става име на конкурса.

Десислава Василева (13 г.), ученичка в СУ „Георги Измирлиев” - Горна Оряховица, и Красен Първанов (12 г.), ученик в ОУ „Елин Пелин” - Първомайци, участват в секцията за класически инструменти. И двете деца са възпитаници на Школата по цигулка на Младежки дом Велико Търново с музикален педагог Елка Станева и корепетитор Снежина Врангова.

Престижно жури по класическите инструменти в състав проф. Ангел Вълчинов, Бостън, САЩ, проф. Маргаритка Вълчинова, проф. Владимир Панчев, Виена, Австрия, д-р Албена Найденова, Маргарита Караджова присъди първо място и златен медал на Десислава Василева и второ място и сребърен медал на Красен Първанов.

В секцията по народно пеене се представиха Александър Денев от Музикална школа по народно пеене с ръководител Вяра Петрова и Детска вокална група „Чичопей” с ръководител Веселина Кожухарова. И двата състава са към НЧ „Иван вазов-1893”, село Първомайци.

Александър Денев се класира на трето място и получи бронзов медал, а ДВГ „Чичопей” получава поощрителна награда.

Поради създалата се епидемична обстановка децата се включиха онлайн в конкурса, записите бяха направени от Детелина Ненова в читалището в Първомайци и в Музикалната школа във Велико Търново.

Своят дебют направи и малката Стефани Карастоянова, 6 г. от НЧ „Развитие-1884”, с.Поликраище също от вокалната школа на Вяра Петрова.

Поздравления за талантливите деца, за техните неуморни ръководители и, както самата Светла Караджова каза на финалния концерт на конкурса – поздравления и за родителите, които отделят време и средства, за да водят своите деца на музикални уроци.


Ключови думи
Пиленце пее награди Десислава Василева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати