Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Други Павликени

140 дръвчета засадиха възпитаниците за 140 години Основно училище „Св. Климент Охридски“ – Павликени

  28.10.2020 11:05
140 дръвчета засадиха възпитаниците за 140 години Основно училище „Св. Климент Охридски“ – Павликени

140 дръвчета засадиха възпитаниците на Основно училище „Св. Климент Охридски“ – Павликени по случай 140-та годишнина от основаването му. Своеобразната алея е оформена от шестили в градския парк „Кирил Ракаров“ по двата бряга на дерето. Над 280 от учениците се включиха в инициативата, заедно със своите класни ръководители и възпитатели. Участваха и доста родители.

„Изключително съм благодарна за помощта, която ни оказват Община Павликени и Общинското предприятие „Благоустрояване и комунална дейност“. Децата с голямо вълнение се подготвяха за инициативата и с ентусиазъм се включиха в дейностите по разсаждане на дръвчетата“, каза директорът Радка Станева.

Засаждането на дръвчета е една от многото инициативи за отбелязване на годишнината на училището. Предвид извънредната ситуация празничният концерт за юбилея ще премине в електронна среда. Предстоят финалите на вече обявените конкурси за литературно творчество при малките ученици и за родословно дърво при всички ученици, където ще се търси кой ученик намира информация за своя род най-назад във времето, както и за най-много родственици, които са учили в същото училище.

Предстои интерактивно състезание за знание, както и създаването и представянето на сборник със 140 вдъхновяващи истории.

Вече пристигат детски рисунки от училища с името на св. Климент Охридски от цялата страна за конкурса за рисунка. Участие са заявили и от две български училища в САЩ, чиито творби вече пътуват към Павликени.

Проведоха се вече лекоатлетическото състезание по спринт на 140 метра, както и виртуалният финал на фестивала на детската песен „Всичко е музика“, в който ученици, които получават допълнителна подкрепа и се обучават в училища, центрове за специална образователна подкрепа, центрове за подкрепа и личностно развитие представиха песенно творчество.


Ключови думи
Павликени дръвчета
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати