Петък, 30 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Култура

Президентът Румен Радев връчи орден „Св. св. Кирил и Методий“ на маестро Донка Копринкова

  26.10.2020 11:27
Президентът Румен Радев връчи орден „Св. св. Кирил и Методий“ на маестро Донка Копринкова

Орден „Св. св. Кирил и Методий“ II степен връчи президентът Румен Радев на маестро Донка Копринкова. Това стана на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. На нея бяха отличени изтъкнати българи за значимите им заслуги в областта на културата.
Орден „Св. св. Кирил и Методий“ – огърлие получи режисьорът Иван Терзиев. Ордени „Св. св. Кирил и Методий“ I степен бяха връчени на Лозан Лозанов с признание за неговия принос за развитието на съвременната българска архитектура, на режисьора Николай Георгиев, чиито постановки, показани по цял свят, му носят международно признание и множество награди, и на Рашко Иванов, посветил дългогодишни усилия за утвърждаването на българо-хърватските отношения в академичната и други области.
Държавното отличие на маестро Донка Копринкова е заради професионализма ѝ в областта на българското хорово изкуство. От 1965 г. Донка Копринкова свързва името си с хор „Славянско единство”, който функционира към Народно читалище „Напредък 1869“ в Горна Оряховица. Тя е негов художествен ръководител и диригент. Успехите на хора на национални и европейски сцени са свидетелство за таланта, трудолюбието и големия й творчески потенциал, които превръщат името й в един от символите на българското хорово изкуство.


Ключови думи
Донка Копринкова орден Румен Радев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати