Вторник, 16 Мар 2021
            
Горна Оряховица Общество

Горнооряховчани изрисуваха уличните дупки като протест срещу разбитата инфраструктура

  25.10.2020 11:18
Горнооряховчани изрисуваха уличните дупки като протест срещу разбитата инфраструктура

Горнооряховчани отново извадиха цветни спрейове срещу дупките по улиците. Ако управляващите не ги забелязват, нека ние да им ги посочим, обясниха идеята си протестиращите. Шествието тръгна от Летния театър и мина по някои от главните улици на града, които всъщност са в най-добро състояние. Вероятно трябва да навлезем в кварталните улички, за да покажем истинското положение на уличната мрежа, коментираха някои от участниците в протестното шествие.

Искаме повече средства да се заделят за инфраструктура и те да се използват правилно, а не непрекъснато да се прави ремонт на ремонта. Общината и държавата трябва да намерят начин да решат проблема със старите водопроводи и канализацията, заради които всеки уличен ремонт е обречен на провал. Нашите данъци издържат общинската и държавната администрации. Вместо да ни решават проблемите, сме оставени да си трошим колите, да стоим без вода и въобще да живеем в град, от който всеки иска да избяга, обясни мотивите си един от протестиращите.

Подобен протест имаше и през март миналата година. Веднага след това започна сезонното обновяване на уличната мрежа и на пръв поглед изглеждаше, че това е следствие от протеста. Тази година уличните ремонти, които погълнаха над 1 милион лева, като че ли остават незабелязани, на фона на общото състояние на инфраструктурата.


Ключови думи
дупки протест
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати