Петък, 30 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Култура

В Горна Оряховица журналистът Георги Тошев ще разкаже за Георги Парцалев

  22.10.2020 09:35
В Горна Оряховица журналистът Георги Тошев ще разкаже за Георги Парцалев

Историята на един необиковен актьор ще разкаже в Горна Оряховица журналистът и продуцент Георги Тошев. Неговата книга „Георги Парцалев – Хамлет от град Левски“ е първият безпристрастен разказ за актьора и характерния стил, с който той премина през живота.
Срещата ще се проведе от 17. 30 ч. на 26 октомври, понеделник, в Зала 1 на Община Горна Оряховица. Тя е организирана от Общината и Общинския съвет. На нея ще бъде показан и документалният пълнометражен филм на Георги Тошев, също посветен на Парцалев, „Рицарят на смеха“.
Преди представянето ще бъдат наградени читатели, прочели най-много книги в периода 15 юли – 15 септември. Инициативата обяви председателят на Общинския съвет Димитър Николов с идеята да провокира разлистването на колкото се може повече страници през отишлото си нестандартно лято. „С книга през лятото“ се организира със съдействието на Библиотеките в Горна Оряховица, Долна Оряховица и Поликраище.  
Срещата с Георги Тошев и представянето на книгата и филма ще се проведат при заетост на Зала 1 до 50% от общия й капацитет, спазване на физическа дистанция от 1,5 м., както и на всички противоепидемични мерки.


Ключови думи
Георги Парцалев Георги Тошев Хамлет от град Левски
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати