Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други Златарица Лясковец

Предстои ремонт на пътя Джулюница - Златарица

  21.10.2020 06:26
Предстои ремонт на пътя Джулюница - Златарица

Предстои да започне ремонт на един от най-проблемните пътища на територията на община Лясковец – републикански път Ш-4004 „/път 1-4/-Джулюница - Златарица - /път II-53/” в участъка от км 1+270 до км 16+432, Джулюница - Златарица. Общата дължина на проблемната пътна отсечка, чийто ремонт се предвижда, е 15,162 км. За инвестиционното намерение Община Лясковец вече е уведомена от изпълнителния директор на Областно пътно управление Велико Търново инж. Венцислав Ангелов.
Пътят е важна регионална връзка на общините Лясковец, Златарица и Елена с път 1-4, както и на много села с общинските центрове. В по-голямата си част този участък от години е в незадоволително състояние, като настилката е с множество разрушения, пропадания, коловози и нарушено отводняване. От доста време този проблем вълнува особено много хората, ползващи пътя ежедневно, в резултат на което са постъпвали и редица сигнали от жители на трите общини. Благодарение на упоритата намеса от страна на тримата кметове - кметовете на общините Лясковец, Златарица и Елена, ремонтът ще стане факт. По настояване на градоначалниците, Областно пътно управление изготви и представи в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) доклад, придружен от допълнително задание за изготвяне на технологичен проект за превантивен ремонт. Заданието е одобрено от Агенцията и до фирмата-изпълнител е изпратено възлагателно писмо за изготвяне на технологичен проект. След приключване на проектантските работи и одобрение на необходимия финансов ресурс, Областно пътно управление ще пристъпи към изпълнение на ремонтните дейности.
С изпълнението на превантивния ремонт ще бъде постигнато трайно подобряване на състоянието на пътя, с което ще бъдат осигурени безопасни условия за пътуване и комфорт на пътуващите.


Ключови думи
Джулюница - Златарица Областно пътно управление
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати