Сряда, 17 Мар 2021
            
Други Свищов

В ДГ „Чиполино“ приключиха дейностите по национална програма „По-здрави деца“

  20.10.2020 16:45
В ДГ „Чиполино“ приключиха дейностите по национална програма „По-здрави деца“

В детска градина „Чиполино“ приключиха дейностите по нациоална програма „По-здрави деца“. В рамките на програмата и в партньорство с NESTLE бяха планирани и проведени рзлични дейности в няколко модула: „Хапвай питателна и разнообразна храна“, „Контролирай порциите си“, „Избери водата“, „Наслаждавай се на храната със семейството си“, „Училище на четири лапи“.

Учителите в ДГ „Чиполино” са убедени, че темата за балансирано и здравословно хранене е важна и актуална днес, с безбройните изкушения от рафта на магазина. Децата трябва да знаят кога, как, с какво и по колко да се хранят, за да са здрави и активни през целия си живот.  Сега те вече осъзнават важността на здравословното хранене, активния живот и редовното спортуване.
Дейностите в различните модули са добра възможност и начин децата да изградят полезни хранителни навици, за да станат те трайни. Материалитеq предоставени по програматаq са под формата на видеоматериал, който децата гледат с интерес. Поставените задачи са съобразени с тяхната възраст.


Ключови думи
ДГ Чиполино Нестле По-здрави деца
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати