Четвъртък, 18 Мар 2021
            
Други Свищов

Проект за женско предприемачество реализира Свищовската академия с партньори от Италия и Великобритания

  20.10.2020 16:10
Проект за женско предприемачество реализира Свищовската академия с партньори от Италия и Великобритания

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” и партньори от Италия и Великобритания реализираха проект, свързан с женското предприемачество. Проект № 2018-1-BG01-KA203-048016 „Европейско партньорство за социално включване и създаване на умения за женско предприемачество чрез електронно обучение” е финансиран по програма „Erasmus+”, Ключова дейност 2 – Сектор Висше образование. Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е 01.09.2018 г. до 31.10.2020 г., а стойността на финансирането – 202 292 евро. Основната цел на проекта е да се създаде иновативна платформа за обмен на опит и добри практики в подкрепа на развитието на предприемачески умения у жените, която да улесни достъпа до дигиталните технологии във формалното и неформалното образование на учащите в неравностойно положение. Партньорите, реализирали проекта, са: СА „Д. А. ЦЕНОВ” – СВИЩОВ – координатор и бенефициент; EUROPEAN STRATEGIC PARTHNERSHIPS LTD. – Великобритания; EUROFORM RFS – Италия.
Заключителната конференция за представяне на резултатите от проект се проведе в Свищовската академия. Научният форум привлече над 200 участници, от които 60 се присъединиха онлайн, а във Фейсбук страниците на партньорите събитието беше излъчено на живо. Гости на тържественото приключване на проекта бяха: проф. д-р Марияна Божинова – Ректор на СА „Д. А. Ценов”; проф. д-р Любчо Варамезов – Зам.-ректор „Учебна дейност и акредитация”; проф. д-р Поля Ангелова – Зам.-ректор „Научноизследователска дейност и развитие на кадрите”; представители на бизнеса, правителствени и неправителствени организации; преподаватели, докторанти и студенти; мениджърските екипи на партньорите; заинтересовани страни.
Форумът беше открит от доц. д-р Светослав Илийчовски – Ръководител на проекта и Декан на факултет „Производствен и търговски бизнес”, а поздравление към участниците в мероприятието поднесе Ректорът на Висшето училище - проф. Божинова. Модератори и презентатори от трите-държави партньори представиха конструираните методологии – 3 на брой, разработените пособия, извършените проучвания – 3 на брой, анализираните резултати (над 300 анкетни карти) и обобщените изводи, проведените обучения и тествания (200 анкетни карти) и откроените изводи, интелектуалните продукти в хода на двугодишния проект.
Представители от целевата група от България (студенти от специалност „Икономика на търговията”) и от Италия споделиха свои впечатления от реализирани по проекта дейности. В заключителната фаза на мероприятието изтъкнати заинтересовани страни и действащи жени-предприемачи представиха своите възгледи за развитието на женското предприемачество.


Ключови думи
Стопанска академия Еразъм+ женско предприемачество
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати