Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Икономика

„Захарни заводи” затваря Полиграфична база

  19.10.2020 11:14
„Захарни заводи” затваря Полиграфична база

Управителният и Надзорен съвет на „Захарни заводи“ АД официално оповестиха решението си за преустановяване на производството на опаковки, както за собствени нужди, така и за външни клиенти, съобщава на сайта си компанията.

Компанията ще се възползва от оптимизацията, за да се фокусира върху развитието и растежа на основните си бизнес дивизии – захар, захарни изделия, етанол и производство на чиста енергия.

В информацията се цитира Валентина Ралева - председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на дружеството. „Производството на опаковки представлява много малка част от бизнеса на компанията – под 1% от консолидираните приходи на „Захарни заводи“ АД. Решението за преустановяване на това производство е взето на базата на задълбочен анализ и след внимателно претегляне на всички ползи и негативи от тази стъпка”, казва Валентина Ралева.

Като част от процеса по преструктуриране, компанията разширява производството на електрическа енергия от възобновяеми източници. През последната години „Захарни заводи“ АД работи по ключов проект за изграждане на фотоволтаична електрическа централа (ФЕЦ) с инсталирана мощност над 4MW. Първият етап по изграждане на мощност от 1 MW е във финален стадий и съвсем скоро предстои официалното ѝ въвеждане в експлоатация. Успоредно с това се работи по проектиране на втория етап за изграждане на ФЕЦ.

Полиграфична база, както е познат на горнооряховчани Заводът за опаковки, е построена в края на 60-те години на миналия век. Открита е през 1970 г., като лентата прерязва лично Тодор Живков. За времето разполага с най-модерното полиграфично оборудване. Което въобще не може да се каже за днешното състояние на Полиграфията.


Ключови думи
Захарни заводи Полиграфична база Валентина Ралева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати