Сряда, 28 Сеп 2022
            
Лясковец Общество

Различна родителска среща проведоха в лясковско училище

  11.10.2020 12:36
Различна родителска среща проведоха в лясковско училище

На Световния ден за психичното здраве – 10 октомври 2020 г. – екипът на НУ „Цани Гинчев" в Лясковец проведе една различна родителска среща. Тя бе водена от Генадий Матвеев - иновативен учител, психолог, журналист и родител. В училищния двор, спазвайки всички противоепидемични мерки, лекторът поговори с родителите за децата - какво обичат, от какво се страхуват, как растат и как се развиват, как да ги мотивират и подкрепят в трудни моменти и как да организират тяхното свободно време.
Съботната сутрин започна с проучване на очакванията на всички участващи в срещата. Всички бяха дошли с желание и интерес да научат нещо ново и различно и най-вече да се забавляват заедно – училищен екип и родители. А и целта на всички беше една – детското благополучие. Дискутираха се различни твърдения – дали училищната общност е съгласна или не с тях, или пък подлага тяхната вярност под съмнение. Разиграваха се ролеви игри, които да покажат как могат да се преодолеят рисковите фактори при детското развитие.
Откъс от филма „Мечката" провокира родителите да осъзнаят колко е важно да придружават децата си по пътя на тяхното израстване и да стимулират тяхната самостоятелност и независимост.
Дейността, която бе най-полезна за всички и най-много провокира работата в група, бе решаването на казуси от училищния живот. Те бяха свързани с решаване на конфликтни ситуации в училище и сексуалното развитие.
Срещата приключи много емоционално с ясно заявеното желание на всички участващи тя да бъде първата, но не и последната. Родителите споделиха още, че винаги могат да разчитат на училищния екип при нужда.
Мероприятието е част от дейностите по проект на Национална програма на МОН „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот".


Ключови думи
Генадий Матвеев НУ Цани Гинчев Лясковец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати