Събота, 08 Oct 2022
            
Горна Оряховица Култура

Поетът Емил Попов с нова стихосбирка ,,Срещи с времето”

  09.10.2020 12:57
Поетът Емил Попов с нова стихосбирка ,,Срещи с времето”

Познатият като учител, директор, поет и не на последно място достоен човек Емил Попов представи поредната си стихосбирка под надслов ,,Срещи с времето” на 6 октомври 2020 г. в малката зала на НЧ ,,Напредък – 1869” в Горна Оряховица .
В нея са включени както нови поетични творби, така и някои от най-хубавите стихотворения, сътворени през предишни години.
Той пише за родната страна, за безсмъртните български синове, за магията любов, за обичта към майката и родното огнище, за приятелството, за природата, вълнува се от важни проблеми на съвременността и от човешката душевност. Прям, темпераментен и едновременно и буен, и нежен е авторският изказ на поета.
Роден в с. Драганово, известно с много поети, начело с Асен Разцветников – патрон на литературния ни клуб. Поетът остава докрай верен на себе си, на приятелите си и изпълнява творческия си и житейски дълг. Автор е на пет самостоятелни поетични книги.
На тържественото представяне на стихосбирката ,,Срещи с времето” се събраха семейството му, приятели и много почитатели. ,,Иска ми се все така и занапред да успявам с всичко. Любовта е велико нещо! Времето е наше и не се страхувам от него!”, сподели през сълзи от радост Емил Попов и събра поздравления и прекрасни пожелания от присъстващите. Авторът получи и поздравителни адреси от НЧ ,,Напредък – 1869” - Горна Оряховица, Литературен клуб ,,Асен Разцветников” и др. Най-сърдечно бе поздравен от дует ,,Тюркоаз” – поетите с китари Галина Москова и Валентин Ангелов, Мария Костова, Стефан Митев и др. Музикален поздрав поднесоха Ерик Михайлов и Тони Димитров от вокална формация ,,Графити” с художествен ръководител Аделина Колева.
Г-н Попов, благодарим Ви, че Ви има! Ние, членовете на литературен клуб ,,Асен Разцветников”, се гордеем с Вас. Талантът, мечтите и творческите Ви търсения са ценен дар за бъдещите поколения! Бъдете жив и здрав!
Стефка Токмакчиева, секретар-касиер на ЛК ,,Асен Разцветников” при НЧ ,,Напредък – 1869” – Горна Оряховица


Ключови думи
Емил Попов Драганово Срещи с времето
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати