Събота, 24 Oct 2020
            
Велико Търново Спорт

„Етър“ към БФС: Ако някой ни е отписал - греши

  07.10.2020 13:34
„Етър“ към БФС: Ако някой ни е отписал - греши

С отворено писмо до Българския футболен съюз излезе ФК „Етър ВТ“. Ето съдържанието му:

Отворено писмо от ФК „Етър ВТ“

Уважаеми г-н Касабов,
Уважаеми г-н Стоичков,

Ръководството на "Етър ВТ" продължава кореспонденцията с БФС и Съдийската комисия, след като от предишното писмо до председателя на СК с изх. №55/16.09.2020 няма никакъв ефект. Както казва поговорката "Керванът си върви, кучетата си лаят".
Нашият клуб е последователен в действията си спрямо ситуациите и грешките, които влияят на крайния резултат - ние сме длъжни да реагираме и ще го правим винаги, когато ги има. От момента, в който придобихме право на участие в ППЛ, нашият клуб е може би най-ощетяваният откъм съдийско естество. В някои случаи преглъщахме с надежда, че нещата ще се оправят, в други случаи пускахме надлежно жалби (плащахме такси) и накрая прибягнахме към кореспонденция с Отворено писмо.
Ефект отново няма.
Но зрителите, феновете и обществеността виждат, коментират и реагират на неправдите. Може би малко със закъснение, но е неизбежно. В тези времена на пандемия, финансова криза и капсулиране на обществото, футболът е един от малкото отдушници за хората. Не го забравайте, защото футболът в крайна сметка не е за съдиите, не е за БФС, а за хората, които го обичат и милеят за него.
На 4 октомври (неделя) след последния съдийски сигнал на стадион "Ивайло" имаше много разочаровани хора, въпреки всички предпоставки за футболен празник. Бяха разочаровани от неправдата и от отношението към тях.
Ако не знаете, ще ви кажем колко трудно е да се намират спонсори, средства и мотивирани хора, които да повярват, че правенето на футбол е бизнес. Останаха само ентусиасти, на които също им идва вповече.
Ако си мислите, че може някой да се подиграва с "Етър" и град Велико Търново, ще сгрешите.
Ако някой ни е отписал или ни е сложил в графа "Изпаднал отбор", също ще сгреши.
Обръщаме се с молба към вас да вземете на сериозно и да бъде сведен до минимум факторът "футболно съдийство" при оформяне на крайния резултат от срещите.
Ръководството на "Етър ВТ" разчита на принципност, коректност и професионализъм от Вас, Съдийската комисия и от футболните съдии.

С уважение:
Управителният съвет на СНЦ "Футболен клуб Етър ВТ"


Ключови думи
Етър Български футболен съюз отворено писмо
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати