Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Култура

Великотърновският театър възстанови спектаклите в турне

  07.10.2020 09:30
Великотърновският театър възстанови спектаклите в турне

Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново възстанови своята спектаклова дейност в турне. През следващите дни екипът ще гостува на сцените в Ловеч, Първомай и Пазарджик с оперетата „Прилепът“ на Йохан Щраус-син, в която участват солисти и артисти, оркестър, хор и балет на МДТ.
В последните три дни на септември целият музикален състав, заедно с артисти и солисти, играха в Гоце Делчев, Разлог и Дупница. Те зарадваха публиката с мюзикъла „Зех тъ, Радке! Зех тъ!”, създаден по комедията „Михал Мишкоед” на Сава Доброплодни и музика на Димитър Вълчев, текст на песните - Миряна Башева. Заради извънредна епидемиологична обстановка в страната, представленията се провеждат на открито и закрито при 50 % заетост на местата и спазване на всички противоепидемиологични мерки.
„Нашият театър успя да възстанови напълно творческата и спектаклова дейност, съобразявайки се с всички противоепидемиологични мерки за безопасност както на състава, така и на нашите зрители. За наша радост първоначалният отлив заради явното притеснение на публиката да посещава театрални и музикални представления на открито или в зала вече започва да се преодолява“, коментира директорът на великотърновския театър Васил Вълчев.
В още четири града ще гостуват до края на октомври артистите от МДТ „Константин Кисимов“. На 17 октомври съставът ще участва във Втория фестивал на камерната опера в България, който се провежда под почетния патронаж на оперната прима проф. Красимира Стоянова, която е „Камерзенгерин“ на Виенската държавна опера. В Дом на културата „Средец“ в София екипът на театъра ще представи операта за деца „Патиланци“ от Александър Йосифов. Вечерта екипът на великотърновския театър ще превземе зала „Люмиер“ на НДК с мюзикъла „Вражалец“, създаден по пиесата на Ст. Л. Костов и музика на Дечо Таралежков.
На 21 октомври артистите на МДТ ще представят мюзикъла „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” пред публика в Нова Загора. Месецът ще завърши с турне на 28 и 29 октомври в Хасково и Кърджали, където съставът ще гостува с оперетата „Прилепът“ на Йохан Щраус-син.


Ключови думи
МДТ "Константин Кисимов" турне Васил Вълчев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати